Man City dankt Haaland voor vierklapper en is stap dichter bij titelprolongatie

4 mei - 20:28
5

Manchester City heeft dankzij een ontketende Erling Haaland een ruime overwinning geboekt op Wolves. Het werd 5-1 voor The Citizens, terwijl Haaland vier keer trefzeker was. Daarmee verkleint City het gat met Arsenal tot één punt.

In de strijd om de Engelse landstitel was het voor City cruciaal om te winnen van Wolves. Alleen dan zou de formatie van Pep Guardiola het kampioenschap in eigen hand houden. Na twaalf minuten was het al raak voor de thuisploeg: Haaland maakte vanaf de stip de 1-0, nadat Wolves-back Rayan Aït-Nouri een overtreding in zijn eigen zestien beging.

Haaland ging daarna vrolijk verder met scoren. Met een kopbal en een tweede strafschop voltooide de Noorse spits in de eerste helft zijn zuivere hattrick. Daardoor stond er na het eerste bedrijf een 3-0 tussenstand op het scorebord. Na de pauze kwam Wolves terug in de wedstrijd, doordat Hwang Hee-chan profiteerde van een misser van Ederson.

Lang kon Wolves echter niet genieten van die goal, omdat Haaland er nog geen minuut later 4-1 van maakte. De aanvalsleider prikte de bal bekeken in de verre hoek en maakte daarmee zijn vierde treffer van de avond. Daar stokte de doelpuntenproductie voor Haaland, mede doordat Pep Guardiola hem in de 82ste minuut naar de kant haalde. Haaland was daar zelf duidelijk niet blij mee.

De vervanger van Haaland, Julián Álvarez, pikte ook nog zijn doelpuntje mee. Hij bepaalde de einduitslag op 5-1. Daardoor verkleint City het gat met Arsenal - dat nog een wedstrijd meer heeft gespeeld - tot één punt. Wolves bezet momenteel de elfde plek op de ranglijst.