Bayern onderuit in Bundesliga-topper, Dortmund en Malen halen flink uit

4 mei - 17:27 Laatste update: 17:35
11

Bayern München is onderuit gegaan in de Bundesliga-topper tegen VfB Stuttgart (3-1). Bayern blijft wel tweede, maar het gat is nu slechts twee punten met Stuttgart. Borussia Dortmund vernederde Augsburg in eigen huis en won met 5-1. Donyell Malen was bij zijn rentree direct trefzeker.

VfB Stuttgart – Bayern München 3-1
Stuttgart en Bayern streden in een directe ontmoeting om de tweede plaats in de Bundesliga. Bij Bayern ontbrak Matthijs de Ligt nog altijd vanwege een knieblessure. Noussair Mazraoui begon, na zijn sterkte optreden in de halve finale van de Champions League, op de bank. Na een half uur kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong; verdediger Leonidas Stergiou schoot de 1-0 binnen.

Enkele minuten later kreeg Bayern een strafschop na een stevige overtreding. Topschutter Harry Kane faalde niet oog in oog met Alexander Nübel, 1-1. Dat betekende alweer nummer 36 (!) van het Bundesliga-seizoen voor Kane.

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en kregen hier en daar wat mogelijkheden. In minuut 83 liet invaller Woo-Yeong Jeong het stadion ontploffen door de 2-1 binnen te koppen. In de blessuretijd viel de definitieve beslissing; Silas bepaalde de eindstand op 3-1.

Borussia Dortmund – Augsburg 5-1
Dortmund zag concurrent RB Leipzig vrijdagavond punten verspelen bij Hoffenheim (1-1) en kan bij een overwinning op Augsburg tot drie punten naderen. Dortmund is al zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen, nadat ze eigenhandig een vijfde ticket voor Duitsland wisten veilig te stellen. Al na vier minuten was het raak; Youssoufa Moukoko schoot de 1-0 binnen. Na twintig minuten verdubbelde Donyell Malen de voorsprong, hij bekroonde zijn rentree met een doelpunt.

Tien minuten later maakte Moukoko zijn tweede van de middag en zette Dortmund op rozen, 3-0. Augsburg leek snel terug in de wedstrijd te komen via de 3-1 van Ruben Vargas, maar twee minuten na de aansluitingstreffer was het alweer 4-1. Marco Reus stiftte binnen op aangeven van de achttienjarige Kjell Watjen.

Na ruim een uur spelen kreeg Reus ook een assist op zijn naam; Felix Nmecha maakte de 5-1. Dortmund-coach Edin Terzic gaf een flink aantal spelers rust, onder meer Ian Maatsen, met het oog op de return in de Champions League tegen PSG. Dortmund won gemakkelijk met 5-1 van Augsburg en mag blijven hopen op de vierde plek.