Gepasseerde doelman hoopt stiekem nog op EK: 'Ze weten wat ze aan me hebben'

Gepasseerde doelman hoopt stiekem nog op EK: 'Ze weten wat ze aan me hebben'

4 mei - 15:10
47

Na drie maanden lang op de bank verpieteren heeft Andries Noppert 'het gif weer teruggevonden'. Nu de doelman bij sc Heerenveen weer onder de lat mag verschijnen hoopt de Toren van Joure stiekem zelfs nog op het EK met het Nederlands elftal.

"Weet je, in de eerdere wedstrijden die ik speelde, miste ik een beetje wedstrijdspanning. Dat échte vuur in je flikker waar je het als voetballer voor doet. Nu heb ik dat gevoel weer wat ik eerder ook had. Dat er iets brandt in je lichaam, dat gif in je flikker om jezelf te laten zien en met de jongens bezig te zijn. Dat is wie ik ben en waarom ik voetbal. Heel mooi dat dat er dan ook uitkomt" legt Noppert het verschil uit aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De doelman die op het WK nog de eerste doelman van bondscoach Louis van Gaal was, raakte zijn basisplaats bij Heerenveen dit seizoen kwijt én verdiende hem weer terug. Geleidelijk kreeg de klap een plek in het hoofd van Noppert en ging de blik weer vooruit. "Ik zit nu lekker in mijn vel en zie het leven weer als één groot feest. Thuis heb ik het naar mijn zin en ik ben ontzettend gesteund door mijn gezin en familie. Ik heb in het veld ook weer het idee: schiet die ballen maar op doel. Ik moet ze weer tegenhouden."

Of dat uiteindelijk nog kan resulteren in een selectie voor Oranje? "Ik heb contact gehad met Ronald Koeman en Patrick Lodewijks. Zij moeten een keuze maken. Ik denk dat het van twee keepers zeker is dat ze meegaan en dat is niet meer dan terecht. Het is net de vraag wat ze verder zoeken. Ze weten wat ze aan me hebben. Ik weet niet wat hun gedachtes zijn, maar gelukkig hoef ik die keuze niet te maken. Geloven moet je altijd", stelt Noppert.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!