'Bayern heeft drie kandidaten: naast Ten Hag ook voormalig PSV-coach in beeld'

'Bayern heeft drie kandidaten: naast Ten Hag ook voormalig PSV-coach in beeld'

4 mei - 12:21
17

Bayern München heeft naast Erik ten Hag ook Benfica-coach Roger Schmidt in het vizier. Dat meldt het Duitse BILD zaterdagochtend. De voormalig Eredivisie-trainers zijn twee van de drie kandidaten om Thomas Tuchel na dit seizoen op te volgen in München.

Naast Ten Hag en Schmidt, was Roberto De Zerbi een van de gegadigden om de nieuwe hoofdcoach te worden van Bayern. Echter heeft de coach van Brighton & Hove Albion bedankt voor deze functie. "Ik denk dat ik graag wil blijven omdat ik van mijn spelers houd, ik hou van deze stad. Ik hou van mijn club en ik hou van mijn supporters", zei hij tegen Sky Sports.

Wedden

Meer odds

'Head of Sport', Max Eberl, zou momenteel nog drie namen op zijn verlanglijstje hebben staan, al wordt Ten Hag ook een lastig verhaal voor Der Rekordmeister. De trainer van Manchester United gaf deze week bij Viaplay aan dat hij verwacht ook volgend seizoen trainer te zullen zijn bij United. Voormalig PSV-coach Schmidt is aan dit lijstje toegevoegd. De Duitser kreeg de laatste tijd flink wat kritiek te verduren in Portugal wat betreft zijn werkwijze.

De derde naam op het lijstje is Julen Lopetegui. De Spanjaard zit momenteel zonder club en zou dus transfervrij een overstap kunnen maken naar München. Begin augustus werd Lopetegui ontslagen bij Wolverhampton Wanderers. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Sevilla en Real Madrid.