Uniek scenario in Bundesliga: expres verliezen voor Champions League-ticket

Uniek scenario in Bundesliga: expres verliezen voor Champions League-ticket

4 mei - 11:40
19

Eintracht Frankfurt moet mogelijk verliezen tijdens de laatste speelronde van de Bundesliga om volgend seizoen Champions League-voetbal te spelen. Een unieke situatie voor de club van oud-PSV’ers Philipp Max en Mario Götze.

Dankzij de 1-0 overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League, werd er een vijfde Champions League-ticket voor Duitsland veiliggesteld. Het miljardenbal breidt volgend seizoen uit naar 36 teams, waardoor de twee best presterende landen in Europa een extra ticket bemachtigen. Naast Duitsland is dat Italië, dat met Atalanta Bergamo en AS Roma in de halve finales van de Europa League en Fiorentina in de halve finale van de Conference League het sterkst presteert.

Wedden

Meer odds

Beide landen kunnen zelfs nog een zesde ticket voor de Champions League krijgen. Als een Italiaanse club de Europa League wint en zo een direct Champions League-ticket verdient, gaat de nummer zes van de Serie A ook naar het miljardenbal. In Duitsland geldt dat wanneer Dortmund de Champions League wint, en daarmee een CL-ticket verdient, maar in eigen competitie eindigt op de huidige plek vijf, normaal gesproken goed voor Europa League-plaatsing.

Maar als Dortmund als Champions League-winnaar ook nog over RB Leipzig heen gaat in de competitie, blijft het wel bij vijf tickets voor Duitsland. Leipzig krijgt dan als nummer vijf namelijk het laatste Bundesliga-ticket overgedragen van nummer vier Dortmund. Om dat scenario te voorkomen, zou het mogelijk lonen voor Eintracht Frankfurt om op de laatste speeldag te verliezen of gelijk te spelen tegen Leipzig en de tegenstander zo aan de vierde plek te helpen. Dan zou Frankfurt zich als nummer zes dus ook kwalificeren voor de Champions League.