'Ajax gaat keuze maken tussen twee kandidaten, andere coaches nog niet in beeld'

'Ajax gaat keuze maken tussen twee kandidaten, andere coaches nog niet in beeld'

4 mei - 07:29 Laatste update: 09:37
143

Ajax gaat komende week kiezen tussen Graham Potter en Francesco Farioli. Een van de twee heren moet de nieuwe hoofdtrainer worden in Amsterdam. De terugkeer van Erik ten Hag blijkt een te lastig verhaal. Pas als Potter of Farioli niet haalbaar blijken, komen er andere trainers in beeld. Dat meldt De Telegraaf

Potter lijkt al weken de topkandidaat na Ten Hag, terwijl Farioli tot op heden werd gezien als het alternatief in Amsterdam. Bronnen rondom de onderhandelingen laten nu aan De Telegraaf weten dat het fifty-fifty is en er 'op twee borden tegelijk wordt geschaakt'. Kersvers titulair technisch directeur Alex Kroes zou daarmee 'de Engelse methode' hanteren. 

Kroes probeert een goede onderhandelingspositie te behouden door met meerdere spelers- en trainerskandidaten tegelijk te spreken. Als de een qua financiën te hoog in de boom gaat zitten, kan er worden overgeschakeld naar de ander. Dat lijkt het geval met Potter en Farioli. Bij eerstgenoemde klonken er al geluiden dat het financieel een lastige opgave is voor Ajax. Het is dus niet ondenkbaar dat er wordt geschakeld naar Farioli. 

Ajax streeft ernaar om komende week de naam van de nieuwe coach bekend te maken. Ten Hag gold wekenlang als de topkandidaat in Amsterdam, maar donderdag lekte uit dat Manchester United hoogstwaarschijnlijk langer met hem door wil. Bovendien wordt hij ook aan Bayern München gelinkt. Daardoor is de komst van de trainer onhaalbaar. 

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!