Play-offs binnen handbereik voor Go Ahead, Sierhuis in tranen van het veld

Play-offs binnen handbereik voor Go Ahead, Sierhuis in tranen van het veld

3 mei - 22:06
12

Go Ahead Eagles kan zich op gaan maken voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer René Hake speelde vrijdag gelijk tegen Fortuna Sittard en hield sc Heerenveen op afstand. Een ogenschijnlijk zware blessure van Kaj Sierhuis was een flinke smet aan Limburgse zijde.

Sierhuis ging tien minuten voor tijd in tranen en per brancard van het veld. De spits, die dit seizoen al twaalf keer scoorde voor Fortuna, greep naar zijn knie. Het is niet voor het eerst dat hij een zware blessure aan het gewricht lijkt op te lopen. Twee jaar geleden scheurde hij al eens zijn kruisband.

Aanvankelijk viel er niet veel te genieten in Sittard. Beide ploegen deelden slechts wat speldenprikjes uit. Sierhuis was de meest dreigende man bij de thuisploeg en Willumsson kreeg een goede kans namens Go Ahead. Hij kon de bal na een steekballetje echter niet genoeg kracht mee geven.

Ook na rust werd er onzorgvuldig omgesprongen met de zeldzame kansen. Sierhuis kwam aanvankelijk het dichtst in de buurt voor Fortuna met een kopbal, kort voordat het noodlot toesloeg. Rosier raakte daarna zelfs nog de lat, maar het bleef 0-0. Go Ahead is daardoor zo goed als zeker van de play-offs.