Heerenveen verzuimt Almere over de knie te leggen

3 mei - 21:53
7

SC Heerenveen heeft de laatste kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal vrijwel in rook zien opgaan. De Friezen wisten vrijdag niet te winnen bij Almere City FC: 1-1.

Heerenveen moest het op bezoek bij Almere stellen zonder coach Kees van Wonderen, die al een paar dagen ziek is. Thuis voor de televisie zal hij gezien hebben dat zijn team voor rust weinig klaarspeelde. Dat gold echter ook voor de thuisploeg, waardoor Andries Noppert een rustige terugkeer onder de Friese lat beleefde.

De tweede helft leverde al snel meer spektakel op. Almere City FC kwam uitstekend uit de kleedkamer en nam de leiding. Een minuut en vijf seconden na de hervatting schoot Kornelius Hansen beheerst raak in de verre hoek, na een prima assist van Peer Koopmeiners. Noppert behoedde Heerenveen voor erger, toen Robinet plots voor hem opdook.

Na die dramatische start van de tweede helft herstelde Heerenveen zich en Osama Sahraoui had na 76 minuten gelijk moeten maken. De smaakmaker schoot de bal echter in de handen van doelman Bakker. Niet veel later nam Sahraoui revanche. Hij was alert na een afgeslagen hoekschop en trof doel: 1-1. Sahraoui bleef de aandacht opeisen, maar ditmaal hielp hij een enorme kans om zeep door hoog over te schieten.

Een gevaarlijke poging van Ion Nicolaescu werd eveneens gekeerd, terwijl Thom Haye zelfs nog een penalty miste. Na een smerige overtreding kreeg Koopmeiners nog rood, maar Heerenveen wist geen zege meer af te dwingen. Daardoor is deelname aan de play-offs uit zicht verdwenen. Almere City heeft drie punten minder en kan zich nu echt opmaken voor nog een seizoen in de Eredivisie.