Volendam-smaakmaker onthult: 'In gesprek met meerdere Eredivisie-clubs'

Volendam-smaakmaker onthult: 'In gesprek met meerdere Eredivisie-clubs'

3 mei - 21:15
24

Bilal Ould-Chikh doet bij de Voetbalkantine op ESPN een boekje open over zijn afgelopen transferperiode. Ook blikt hij vooruit op zijn toekomst en deelt hij één duidelijke wens.

"Er zijn gesprekken gaande tussen clubs en mijn zaakwaarnemer. Ik wil graag in Nederland blijven. Ik wil niet naar het buitenland, dus ik wil wel een stap in de Eredivisie maken. Dat weet de club", onthult de 26-jarige Ould-Chikh.

Komende zomer lijkt voor de aanvaller het ideale moment, al was een eerder vertrek ook al mogelijk. "In de winterstop heb ik al wat clubs afgewezen, om FC Volendam te helpen in de Eredivisie te blijven. Dat waren clubs uit het buitenland. Nu zijn er meerdere Eredivisie-clubs die interesse hebben getoond en die in gesprek zijn met mijn zaakwaarnemer. Daaruit moet blijken wat het beste is", vertelt de spelmaker, die al werd gelinkt aan Sparta.

De focus ligt daarbij op de rechtsbuiten-positie. "Dat is mijn vaste positie. Daar wil ik ook spelen. Onder de nieuwe trainer speelde ik meer centraal, omdat we gestopt zijn met 4-3-3. Hij vond ook dat ik te goed was om op rechtsbuiten te spelen, maar ik ben echt een buitenspeler", aldus Ould-Chikh.