'Geweldig nieuws' voor Real Madrid in belangrijke weken: 'Hij speelt weer'

'Geweldig nieuws' voor Real Madrid in belangrijke weken: 'Hij speelt weer'

3 mei - 20:51
10

Voor Thibaut Courtois wordt Real Madrid - Cadiz een bijzondere wedstrijd. De doelman viert zaterdag zijn rentree tussen de palen van de Madrilenen. Knieproblemen hielden Courtois de voorbije maanden aan de kant. 

De voorbije weken trainde Courtois alweer mee met de selectie van Real Madrid. Deze week zat hij na maandenlange afwezigheid zelfs in de selectie voor het Champions League-treffen met Bayern München. Andriy Lunin stond tegen de Duitsers nog in de goal van de Koninklijke, maar verliest nu zijn basisplaats aan Courtois. Dat bevestigde Carlo Ancelotti vrijdag op de persconferentie.

De trainer van Real Madrid stond de pers te woord en was duidelijk over de basisplaats van Courtois. "Het gaat goed met hem, morgen speelt hij", was Ancelotti weinig geheimzinnig. "Na zo'n lange periode van afwezigheid is het voor ons geweldig nieuws dat hij terugkomt. Dat geldt ook voor Eder Militão", stelde de Italiaan.

Woensdag staat in de Champions League de return tussen Real Madrid en Bayern München op het programma. De heenwedstrijd in de Allianz Arena eindigde in een 2-2 gelijkspel. In het miljardenbal staat Lunin in de basis, bevestigde Ancelotti alvast. Hij wilde zich nog niet uitlaten over een eventuele basisplaats van Courtois in de finale.

Eerder kondigde Courtois zelf al aan dat hij hoe dan ook niet met de Rode Duivels naar het EK gaat. Hij ligt overhoop met bondscoach Tedesco.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!