Henderson treedt naar buiten over verblijf in Engeland: 'Het was logisch'

Henderson treedt naar buiten over verblijf in Engeland: 'Het was logisch'

3 mei - 18:07
24

Jordan Henderson heeft uitgelegd waarom hij tijdens zijn herstel in Engeland is gebleven. Volgens de Ajax-middenvelder was dat praktischer. Ook benadrukt Henderson hoe belangrijk de laatste duels van het seizoen voor Ajax worden.

Henderson is weer helemaal hersteld van een blessure waar hij enkele weken mee kampte. Een groot deel van zijn revalidatie deed de routinier in Engeland, wat voor enige kritiek zorgde. In gesprek met de clubkanalen van Ajax heeft Henderson nu tekst en uitleg over zijn herstel in zijn thuisland. "Deels omdat ik ook al wat revalidatie had gedaan bij het nationale team", stelt hij.

"Zij hadden mijn blessure goed gezien, want na de wedstrijd tegen Sparta ging ik gelijk daarheen. Dus het was logisch dat ze er daar verder mee gingen", gaat Henderson verder. "Vervolgens kwam ik terug en maakte het hier af. Het was de goede keuze, zodat ik zo snel mogelijk weer kan spelen. Ik voel me nu goed en moet gewoon iets meer wedstrijden spelen en het seizoen sterk eindigen."

Henderson heeft de afgelopen periode weer met de groep getraind, waardoor hij Ajax door de laatste wedstrijden van een loodzwaar seizoen heen kan gidsen. "We moeten het seizoen goed eindigen. We spelen hopelijk nog maar drie wedstrijden. We moeten die drie wedstrijden alles geven en dan kijken we op 19 mei waar we staan."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!