Schwaab ziet oude bekende weer schitteren bij PSV: 'Altijd belangrijk geweest'

Schwaab ziet oude bekende weer schitteren bij PSV: 'Altijd belangrijk geweest'

3 mei - 17:45 Laatste update: 17:45
8

Daniel Schwaab geniet van het huidige PSV. In 2018 werd PSV, met de Duitse verdediger, voor het laatst kampioen. In gesprek met De Telegraaf blikt de oud-PSV'er terug op zijn 'absolute hoogtepunt' en op de successen die de Eindhovenaren dit seizoen boeken.

"Die eerste jaren zonder titel, onder Mark van Bommel, heb ik zelf nog meegemaakt", blikt Schwaab terug op de prijsloze periode in Eindhoven. "Daarna kwam er met Roger Schmidt toch echt een goede trainer. Dan verwacht je niet dat het zo lang duurt." Wat dit jaar dan toch het verschil maakt? "Dit seizoen heeft PSV het met Peter Bosz geweldig gedaan. Ik volg nog behoorlijk wat wedstrijden en ik ben enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit van het positiespel en het geweldige druk zetten van dit team. Ik vond ze in de eerste helft tegen Dortmund ook zó goed", stelt Schwaab.

Naast Bosz denkt Schwaab dat ook de aanvoerder een belangrijke factor is in het succes van de Eindhovenaren. "Luuk de Jong is een absolute superprof, die geweldig bezig is met zijn sport en alles doet wat nodig is om top te blijven. In mijn tijd had hij een periode dat hij wat minder scoorde en dat er kritiek op hem was, maar hij is altijd belangrijk geweest voor het team als aanspeelpunt en als iemand die voorop gaat in de strijd. Na het eerste jaar met Van Bommel vertrok hij en in mijn ogen was dat een van de belangrijkste oorzaken waarom het in het seizoen erna helemaal misging."

De Duitser was zelf een gewaardeerde kracht in het vorige kampioenselftal van PSV. "Het was de eerste en enige landstitel die ik won en het grootste succes in mijn carrière. Mijn familie en vrienden zaten op de tribune. Die beslissende speelronde was een van de mooiste dagen in mijn leven." Zes jaar later heeft Schwaab (35) zijn voetbalschoenen officieel aan de wilgen gehangen en woont hij met zijn gezin weer in het Zwarte Woud, waar de voormalige verdediger werkzaam is in de jeugdafdeling van SC Freiburg.