Arteta deelt zes weken voor het EK prachtig nieuws over geplaagde Timber

Arteta deelt zes weken voor het EK prachtig nieuws over geplaagde Timber

3 mei - 16:59
8

Jurriën Timber is weer helemaal terug bij Arsenal. Dat bevestigt Mikel Arteta vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Bournemouth. Na negen maanden blessureleed keert de Nederlander terug in de wedstrijdselectie van The Gunners.

Arteta wilde op het persmoment nog niet zeggen of Timber zaterdag tegen Bournemouth gelijk in de basis begint of op de reservebank moet plaatsnemen. Wat de Spanjaard wel duidelijk maakte is dat hij eindelijk weer beschikt over een volledig fitte selectie.

Maandenlang was de verdediger uitgeschakeld door een zware knieblessure. Aan het begin van zijn eerste seizoen in de Premier League ging het direct mis. Timber speelde op 12 augustus voor het laatst in de hoofdmacht van Arsenal. De 22-jarige verdediger maakte ruim een week geleden echter zijn rentree bij de beloften van Arsenal en was direct trefzeker.

Met Timber in de selectie hopen The Gunners de komende weken voor het eerst sinds 2004 kampioen van Engeland te worden. De ploeg uit Noord-Londen staat momenteel bovenaan, maar nummer twee Manchester City heeft slechts één punt minder, en nog een wedstrijd te goed.

Arsenal trapt zaterdag om 13.30 uur af tegen het Bournemouth van Justin Kluivert. Later die dag trapt City in het eigen Etihad Stadium af tegen Wolverhampton Wanderers.