Van Bommel vertrekt waarschijnlijk bij Antwerp

'Van Bommel en Antwerp om de tafel, vertrek van Nederlandse trainer goed mogelijk'

3 mei om 12:36
Laatste update: 3 mei om 12:39

Het heeft er alle schijn van dat Mark van Bommel na dit seizoen stopt als trainer van Royal Antwerp FC. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. Na een indrukwekkend debuutseizoen gaat het dit seizoen stukken minder soepel op De Bosuil. 

Het AD weet dat Van Bommel en Antwerp momenteel rond de tafel te zitten. Daar wordt de onderlinge samenwerking richting komend seizoen geëvalueerd. De krant verwacht dat de Nederlander zijn zegeningen telt en over enkele weken zijn biezen pakt. 

De 47-jarige Van Bommel bezorgde Antwerp vorig jaar, na een titeldroogte van 66 jaar, weer eens het kampioenschap. Ook won hij de beker met de club, én plaatste hij zich voor Champions League-voetbal. Dit seizoen is alles anders. Antwerp pakte slechts drie punten uit de laatste zes wedstrijden. 

Wel kan Van Bommel, die in België nog een contract heeft tot medio 2025, het ietwat grijze seizoen nog wat kleur geven. Dan moet er volgende week gewonnen worden van Union Saint-Gilloise in de bekerfinale. 

Ondertussen is Van Bommel al in verband gebracht met een aantal andere clubs. Zlatan Ibrahimovic zou in hem een geschikte trainer van AC Milan zien, terwijl Ronald Waterreus in de voormalig middenvelder een goede opvolger voor Feyenoord-trainer Arne Slot ziet.