Woerts maakt flink bedrag over naar Vitesse: 'Fans mogen niet de dupe worden'

Woerts maakt flink bedrag over naar Vitesse: 'Fans mogen niet de dupe worden'

3 mei - 13:55 Laatste update: 14:05
86

Chris Woerts heeft vijfhonderd euro gedoneerd aan de crowdfunding van Vitesse. Dat deelt de sportmarketeer, die zich kritisch uitlaat over de bestuurders van de Arnhemse club, woensdag op X. 

'De beleidsbepalers mogen er dan een puinhoop van gemaakt hebben bij Vitesse, de club hoort behouden te blijven. Trouwe supporters mogen hiervan niet de dupe worden', schrijft Woerts vrijdag. 'Mooie doneeractie, en ik draag graag mijn steentje bij! Succes!'

Vrijdagochtend meldde de Gelderlander dat de magische grens van één miljoen euro snel gehaald zal worden. Dat is mede dankzij de inzet en donaties van oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Wilfried Bony, Roy Makaay, Ronald Koeman, Leo Beenhakker en Henk ten Cate. De nieuwe trainer van Vitesse, John van den Brom, vormt het gezicht van de campagne. 

Vitesse moet binnen twee weken de licentiecommissie van de KNVB overtuigen dat het financieel gezond genoeg is om in ieder geval volgend seizoen uit te kunnen spelen. Dat gaat een lastig karwei worden, gaf interim-directeur Edwin Reijntjes al aan. "We staan er echt slecht voor", sprak hij eerder. 

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!