Eindhoven maakt zich op voor volksfeest: dit is het programma van de PSV-huldiging

Eindhoven maakt zich op voor volksfeest: dit is het programma van de PSV-huldiging

6 mei - 08:00 Laatste update: 08:56
35

PSV wist zondag voor de 25ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland te worden. Dat wordt maandag gevierd met een uitgebreide huldiging. Dit is waar, wanneer en hoe laat de festiviteiten zullen plaatsvinden.

Fans kunnen maandag op het Stadhuisplein, de Markt en het 18 Septemberplein bij elkaar komen. De échte huldiging zal geheel volgens traditie plaatsvinden op het bordes van het Stadhuis. Op de andere pleinen is alles te volgen via grote schermen. Rond 15.00 uur gaan de festiviteiten van start.

In het Philips Stadion zijn de spelers en de staf voor het eerst te zien rond 15.45 uur. Na een uur stappen de kampioenen dan eindelijk op de veelbesproken Platte Kar, die een route door de stad zal rijden. Vanaf het stadion wordt er via de Frederiklaan, de St. Antoniusstraat, de Willemstraat, de Vonderweg, de Mathildelaan, het 18 Septemberplein, de Vestdijk, de Hertogstraat, de P.C. Hooftlaan en de Wal naar het Stadhuis worden gereden.

De route zal eindigen op het Stadhuisplein. Daar zal de selectie rond 18.45 uur arriveren, om een kwartier later met de daadwerkelijke huldiging te starten. Die zal naar verwachting een uur duren.

De huldiging is ook op tv te volgen via KPN kanaal 507/Ziggo kanaal 30.

In het kort:

15.00 uur: begin festiviteiten op Stadhuisplein, Markt en 18 Septemberplein

15.45 uur: begin festiviteiten in Philips Stadion met selectie en staf

17.00 uur: vertrek PSV-selectie en staf op Platte Kar vanaf Philips Stadion

18.45 uur: verwachte aankomst Platte Kar bij Stadhuisplein

19.00 uur: huldiging PSV-selectie en staf op bordes Stadhuis

20.00 uur: einde programma Stadhuisplein, Markt en 18 Septemberplein