Vink geeft PSV transferadvies: 'Aanvallend tien keer beter dan Cancelo'

Vink geeft PSV transferadvies: 'Aanvallend tien keer beter dan Cancelo'

5 mei - 17:05 Laatste update: 17:30
23

Marciano Vink is zeer te spreken over Sergiño Dest. De vleugelverdediger liep recentelijk een zware blessure op, maar Vink adviseert PSV om niet te aarzelen en Dest definitief vast te leggen.

PSV zou in de huurdeal met FC Barcelona een optie tot koop hebben afgesproken met een afkoopsom van tien miljoen euro. Nu Dest dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen, heersen er echter twijfels over zijn toekomst. Vink zou echter geen moment aarzelen, zo geeft de analist aan bij ESPN.

"Blindelings. Ook met de blessure, honderd procent. Wat die jongen kan... Ik heb Barcelona gisteren ook weer gezien. Daar staat ene Cancelo. Nou, echt serieus, ik zeg niet dat hij de veters van Dest niet mag strikken, maar van wat hij laat zien, verdedigend en aanvallend, is Dest aanvallend tien keer beter. En verdedigend scheelt het echt niet zo veel."

"Dus waarom zou je zo'n jongen als Barcelona niet terug willen halen?", vervolgt Vink. "Ik denk dat je als PSV gewoon moet toehappen, nu hij misschien geblesseerd is en dan toch hier wil revalideren, wedstrijdritme opdoen, sterker worden, niet de achterlijke concurrentie die je bij Barcelona hebt. En dan bij PSV langzaam terugkomen op je oude niveau."